Internet Explorer er på vej i graven, så du skal finde en ny browser.
Ny browser

Du skal se dig om efter en anden internetbrowser at surfe på internettet med, hvis du bruger Internet Explorer.

© Shutterstock

Internet Explorer: Nyt søm i ligkisten

Internet Explorer går nu endnu nærmere døden, for Microsoft har taget et stort skridt i udfasningen af den forældede internetbrowser.

Internet Explorer-browseren har i en del år været på vej mod en ubarmhjertig udfasning, og Microsoft har løbende anbefalet dig at bruge en anden browser end Internet Explorer.

Internet Explorer er nemlig forældet, men det har ikke stoppet verdens internetbrugere i at bruge browseren til at surfe på internettet.

Internet Explorer bliver stadig brugt af hele 5 procent af verdens internetbrugerne, som du kan se her.

Microsoft hamrer dog nu et nyt og massivt søm i ligkisten tilhørende den ældgamle browser, for det skal være helt slut med at bruge Internet Explorer.

LÆS OGSÅ: Google Chrome bliver nu hurtigere

Internet Explorer: Sådan udfaser Microsoft browseren

Microsofts nye tiltag i udfasningen af Internet Explorer-browseren er, at du nu bliver ført ind i Edge-browseren, hvis du bruger Internet Explorer på visse hjemmesider.

Internet Explorer arbejder nemlig ikke længere sammen med alle hjemmesider. Besøger du en af de hjemmesider, der ikke spiller sammen med Internet Explorer, bliver du i stedet ført ind på hjemmesiden i Microsoft Edge-browseren.

Microsoft giver dig i forbindelse med overflytningen til Edge-browseren en besked om, at den hjemmeside, du har besøgt, ikke er kompatibel med Internet Explorer, og at du derfor er blevet flyttet over i Edge.

Du kan se et eksempel på, hvordan det ser ud på skærmen i denne lille video. 

LÆS OGSÅ: Hent den nye Edge-browser til din pc

Hjemmesider åbner i Edge i stedet for Internet Explorer
Farvel Explorer

Sådan kan det se ud, når du forsøger at åbne en hjemmeside i Internet Explorer fremover. Hvis ikke siden er kompatibel med Explorer-browseren, vil den automatisk blive vist i Edge. 

© ZDNet

Overfør historik og kodeord til Edge

Internet Explorer bliver hastigt droppet, men bruger du den, kan det være irriterende at skulle starte på en frisk i en helt ny browser.

Microsoft hjælper dig dog med at komme godt i gang med Edge-browseren, som du bliver ført ind på. Når du får besked om, at du er blevet ført ind i Edge, kan du vælge at importere dine data fra Internet Explorer.

Det drejer sig om dine bogmærker, kodeord, søgemaskiner, åbne faner, din historik, dine indstillinger, cookies og din startside.

Så slipper du for at starte helt fra bunden, når du kommer i gang med en ny og opdateret browser.

LÆS OGSÅ: Vil du afinstallere Edge? Det kan du ikke

Måske er du interesseret i ...