Firefox_logo

Firefox overhaler Internet Explorer

I Europa er Microsofts browser Internet Explorer for første gang blevet passeret af sin værste konkurrent. Firefox bruges af flere.

5. januar 2011

December måned 2010 blev historisk på browsermarkedet. For første gang nogen sinde er Internet Explorer, som i mange år nærmest var enerådende på browsermarkedet, mistet sin førerposition. Ganske vist kun i Europa, men det er alligevel vel noget af en bedrift, når man tænker på, at Internet Explorer i begyndelsen af årtusindet blev brugt af 19 ud af 20 af alle internet-surfere. Firefox med det velkendte logo af en rød ræv, der smyger sig om jordkloden, bruges nu af 38,1 procent i Europa, mens IE har et følge på 37,52 procent.

Ironisk nok er det en helt tredje browser, nemlig Googles Chrome, der er skyld i magtskiftet. Europæerne i hobetal er nemlig skiftet fra Internet Explorer til Chrome, mens Firefox samtidig har bevaret sin trofaste fanskare.

Før Internet Explorer-fans fortvivler, skal det også nævnes, at Microsoft-browseren stadig er størst på verdensplan. Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor over 55 procent stadig sværger til den gamle kæmpe.

Måske er du interesseret i ...