Microsoft Edge browser

Microsoft arbejder på en ny udgave af browseren Edge, der får en ordentlig overhaling.

© Microsoft

Dato for Microsofts nye browser afsløret – men du kan prøve den allerede nu

Tidligt næste år kommer en splinterny udgave af browseren Edge, der følger med i Windows 10 – men allerede nu har du mulighed for at prøvekøre den.

Windows-browseren Edge blev aldrig nogen stor succes. Det agter Microsoft, der står bag både styresystem og browser, at rette op på med en helt ny udgave af Edge. 

Den kommende udgave af browseren er baseret på Chromium ligesom verdens mest udbredte browser, Google Chrome. Og nu har Microsoft endelig sat dato for den nye browser.  Den endelige version bliver tilgængelig 15. januar næste år. 

I den nye udgave af Edge vil du få en lang række af de samme værktøjer, som du finder i Chrome – blandt andet de små nyttige tilføjelsesprogrammer, der giver browseren udvidede funktioner.

> Læs også: Hvad er Chromium?

Prøv det nye Edge i dag

Alt dét og meget mere kan du nu få en forsmag på ved at prøvekøre den nye udgave af Edge. Du henter browseren via dette link, hvor du klikker på det blå felt Download Beta Channel.

Du skal være opmærksom på, at der endnu kun er tale om prøveudgaver af den nye Edge-browser. 

Der er med andre ord ingen garanti for, at den endelige browser vil være lig den, som du kan prøve nu – men der vil unægtelig være mange ligheder.

Sådan virker det nye Edge lige nu

Du vil blandt andet kunne se, at browseren på overfladen ligner den eksisterende udgave af Edge. 

Både søgefelt, faneblade og værktøjslinjerne er uændret, men lige så snart, at du klikker på de tre prikker, der åbner indstillingerne, i øverste højre hjørne, bliver ændringerne tydelige.

Her bliver du præsenteret for en menu, der med sine ikoner og punkter minder om Google Chrome. Og når du dykker dybere ned i browserens indstillinger, kan du se, at det blandt andet er muligt at hente tilføjelser.

Tager det bedste med fra Windows 10

Under selve indstillingerne får netop nu en af browserens absolutte forbedringer – og et område, hvor Microsoft Edge adskiller sig fra Google Chrome. 

Her er indstillingerne arrangeret i letforståelige punkter i venstre side – præcis som du kender det fra indstillingsmenuen i Windows 10.

Hvis du selv vil gå på opdagelse, kan du altså hente browseren nu til både Windows 7, 8 og 10 ved at følge dette link, hvor du klikker på det blå felt Download Dev Channel.

Måske er du interesseret i ...