Google Chrome slukker endelig for lyden

I adskillige år har videoer med dertilhørende lyd startet med at spille fra en af Chromes faner, og funktionen har i tidens løb irriteret mange brugere. Nu sætter Google dog en stopper for afspilningen.

Du åbner en håndfuld forskellige hjemmesider i hver sin browser, og pludselig brager lyden ud gennem dine højttalere. 

Én af de åbne hjemmesider indeholder en irriterende video, der afspiller sig selv, og lyden følger med.

Scenariet er nok kendt af de fleste, som er faste brugere af Googles browser, Chrome, og for mange har den automatiske afspilning været et irritationsmoment. 

Nu sætter Google dog en stopper for galskaben.

Med den kommende opdatering, version 66, vil Google nemlig gøre op med de automatisk videoafspilninger i en håndfuld tilfælde.

Læs også: 3 uundværlige råd til Google Chrome

Sådan fungerer funktionen

Fremover vil videoer kun afspille automatisk, hvis videoen er uden lyd, hvis du har interageret med hjemmesiden først, eller hvis du tidligere har vist interesse i videoer på hjemmesiden. 

Den nye funktion er en skærpelse af tidligere tiltag, hvor Google har kæmpet for at komme de irriterende lydafspilninger til livs. 

Den nye version er netop nu sendt ud i beta, og du vil derfor kunne se frem til opdateringen i de kommende måneder.

Vi har tidligere skrevet om Google og andre større online-aktørers nye tiltag mod dårlige internetreklamer. Læs mere her.

> Læs alt om browsere her

Sådan vælger du den bedste browser

I Komputer for alle nummer 7/2018 tester og sammenligner vi de bedste browsere. Det viser sig, at de testede browsere har vidt forskellige styrker. 

I testen kårer vi den bedste browser, der netop nu er bedst, når det gælder hastighed, funktioner, srømbesparelse og sikkerhed. 

Sådan vælger du den bedste browser

En webbrowser er blandt de vigtigste og mest brugte programmer på din computer. Derfor bør du også vælge din browser med omhu - det får du hjælp til i denne artikel.

Køb bladet i din bladbutik eller tegn abonnement nu og læs artiklen med det samme med vores Wype-app.

Lige nu kan du prøve et nummer af Komputer for alle med fuld adgang til Fordelszonens mere end 300 sikre og gennemtestede programmer for kun 29 kroner. Læs mere om tilbuddet her

Måske er du interesseret i ...