Google lover store strømbesparelser med version 57 af browseren Chrome

Chrome skruer ned for strømforbruget

Med Chrome v57 lover Google betydeligt lavere strømforbrug, hvis du har mange faner åbne.

24. april 2017 af Torben R. Simonsen

En krig i krigen kan man kalde den grønne omstilling af de to store browsere Edge fra Microsoft og Chrome fra Google. Begge arbejder ihærdigt på at kunne vise, at de er den mindst strømslugende browser. Ikke mindst efter Edge i forskellige test har vist sig at være mere energieffektiv end Chrome. 

En af udfordringerne med Chrome er strømforbruget fra de faner, der kører i baggrunden. Til tider vil disse faner sluge omkring en tredjedel af Chromes samlede strømforbrug. Men med version 57 af Chrome hævder Google at være nået ned på et cpu-forbrug på én procent på særligt strømslugende faner, der kører i baggrunden.

Sådan kan du se, om du har Google Chrome version 57

  1. Klik på de tre prikker for indstillinger
  2. Tryk på Hjælp
  3. Vælg Om Google Chrome
  4. Versionsnummeret står lige under knappen med Få hjælp til Google Chrome

Besparelsen kommer ved, at fanerne er i mindre kontakt med cpu’en og dermed heller ikke opdateres så ofte. Baggrundsfaner, der afspiller lyd, bliver ikke berørt af de færre kald til cpu’en. Det er ikke udelukkende et grønt hensyn, der ligger bag bestræbelserne. 

En afgørende pointe er også at kunne blive foretrukket som browser på bærbare computere, hvor en mere energieffektiv browser kan forlænge batterilevetiden.

Hvis du tegner abonnement på Komputer for alle nu, får du adgang til de seneste 5 magasiner via Wype.

Måske er du interesseret i ...