Googlecar

APRILSNAR: Google filmer din dagligstue

Fremover kan din dagligstue blive filmet af Google og vist til milliarder af mennesker på internettet i det nye Google Home. APRILSNAR

1. april 2013

Google har de seneste år lavet det ene program efter det andet, der gør verdens internetbrugere i stand til at følge med dagligdagen i fjerne lande. Det har blandt andet kastet Google Earth, Streetview og Ocean af sig, der alle fortæller en historie om livet på jorden.

Nu rykker virksomheden også ind i udvalgte danske dagligstuer. Efter længere tids forhandlinger med den danske regering har Google nemlig sikret sig rettighederne til at filme private danskeres hjem og vise dem i 3D modeller på internettet. Googles andre tjenester viser nemlig kun livet på overfladen, og virksomheden har i længere tid ønsket at vise, hvordan en almindelig borger i forskellige lande lever.

Komputer for alle har allerede fået flere henvendelser fra bekymrede danskere, der ufrivilligt har givet it-giganten adgang til at filme sofaarrangementer og beskidt sengetøj. Gerda Egekjær Jensen fra Rudkøbing fik sig blandt andet en slem overraskelse, da hun kom hjem fra sine indkøb.

”Jeg kommer hjem fra Dagli’Brugsen, og så ser jeg, at der er en tre mænd, der er i gang med at bære en masse udstyr ind i mit hus. Jeg troede, at det var et indbrud, men det viste sig, at min nabo havde været nødt til at lukke dem ind,” siger den 76-årige pensionist.

”Der var hverken vasket op eller gjort rent, så jeg synes, det var en smule pinligt, at de skulle filme, men jeg forsøgte at tage det værste, mens de filmede i de andre rum,” siger Gerda Egekjær Jensen.

Google har indtil videre fået rettighederne til at filme i 32 lande, og i Danmark vil de filme indtil udgangen af 2013. Internetgiganten regner med at kunne vise de første huse i Google Home i løbet af sommeren.

SE BILLEDERNE AF GERDAS DAGLIGSTUE HER

Måske er du interesseret i ...