hacker

Anonymous går ind i WikiLeaks-sagen

Gruppen koordinerede en række hacker-angreb mod den engelske regering.

Julian Assange, stifteren af hjemmesiden WikiLeaks, er blevet nægtet at forlade England, og opholder sig nu på Ecuadors ambassade. Det har nu fået hacker-kollektivet Anonymous på barrikaderne, og de annoncerede derfor via deres officielle Twitter-konto, at de koordinerede en serie af angreb for at tvinge den engelske regering til at lade Assange forlade landet. Angrebet ramte forskellige offentlige engelske hjemmesider, blandt andet justitsministeriets hjemmeside, samt afdelingen for arbejde og pension.

Julian Assange er en meget omtalt, og ikke mindst omstridt, mand. Han er manden bag den berømte side WikiLeaks, som gang på gang har lækket statshemmeligheder, og bragt blandt andet USA’s regering i svær forlegenhed et par gange. Han har for nylig fået asyl i Ecuador. Men den engelske regering mener, at han skal udleveres til Sverige, og han har derfor ikke fået lov at forlade London, hvor Ecuadors ambassade er omringet af betjente.

Assange søgte asyl i Ecuador, da Sverige forlangte ham udleveret fra England til retsforfølgelse, for sin mulige indblanding i en voldtægtssag i Sverige. Men han frygtede, at de ville udlevere ham til USA efter endt afsoning. I USA er Assange anklaget for at bringe statens sikkerhed i fare, hvilket kunne koste ham rigtigt mange år bag tremmer. Ecuador mente, at Assanges frygt var velbegrundet, og gav ham asyl. Men den beslutning er englænderne altså ikke enige i.

Anonymous har tidligere udmærket sig med store angreb, som blandt andet det højt profilerede angreb på Sony's Playstations-netværk, som lagde systemet ned i tre uger. Gruppen er en løs forbindelse af hackere og medløbere, som via simple værktøjer bruger en masse computerkraft på at overbelaste hjemmesider indtil de går ned, eller hacke sig ind i dem. Men ingen af angrebene i England, kan betegnes som betydelige for hverken infrastruktur - eller noget som helst andet. Og det er højest usandsynligt at det kommer til at påvirke sagen.

Måske er du interesseret i ...