sony dsc-qx10

Klips et kamera på din telefon

På den store IFA-messe i Berlin har Sony præsenteret et kamera, der kan sættes fast på bagsiden af en telefon, så du slipper for at bruge telefonens indbyggede kamera.

BERLIN: Det er nemt og hurtigt at tage billeder med kameraet i din mobiltelefon, men desværre lader billedkvaliteten ofte en del tilbage at ønske.

Det vil Sony gerne råde bod på med deres nye, mærkværdige kamera, DSC-QX10.

Kameraet ligner til forveksling et objektiv til et spejlreflekskamera, men på bagsiden sidder to klapper, der kan trækkes ud, så de kan gribe fat i kanten på telefon. På den måde hægter kameraet sig fast på telefonens bagside, så mobilen kommer til at ligne et rigtigt kamera.

Kameraet forbinder sig til telefonen ved hjælp af en app fra Sony, og derefter kan du bruge telefonens skærm til at vise, hvad du tager billeder af. App’en findes både til Android og iPhone.

Vi har haft mulighed for at prøve kameraet, og billedkvaliteten virker umiddelbart rigtig god. Billederne er på 18,2 megapixels, og kameraet har 10x zoom. Om man så har lyst til at slæbe rundt på et ekstra kamera til mobilen, er en helt anden sag.

Vi er fuld sving med at teste kameraet til et kommende nummer af Komputer for alle, hvor du kan få vores endelige dom over kameraet.

Måske er du interesseret i ...