Billeder falmer

Digitale fotos falmer på et år

En stor test i det nyeste nummer af Komputer for alle viser, at du risikerer elendig kvalitet hvad enten du skriver ud på hjemmeprinteren, eller får dine fotos fremkaldt hos en professionel.

23. november 2009

Printer eller fotohandler? Lige meget hvilken metode du vælger til at forevige dine digitale billeder, risikerer du at løbe ind i det samme problem. Billederne falmer. I Komputer for alle nr. 17, der lige er udkommet, præsenterer vi resultatet at en stor test, hvor vi har ladet vores testbilleder hænge et år i en solbelyst opgang.

Testen viser, at det absolut kan betale sig at undersøge markedet, før du vælger printer eller køber udskrifter i butik eller på nettet. Der er enorm forskel i kvaliteten hos testens vindere og tabere. Eksempelvis har billederne fra en større dansk netbutik tabt hele 44 procent af farven i sollyset i forhold til de billeder, der har tilbragt det samme år i en mørk skuffe.

I bladet kan du både læse alle resultaterne fra testen, ligesom du får leverandørernes forklaring på de falmede billeder.

Måske er du interesseret i ...