Oculus Rift

VR: Oculus Rift

Virtual Reality: Med brillerne Oculus Rift får du adgang til en virtuel verden, der er så virkelighedstro, at det kan være svært at skelne virkelighed fra fiktion.

28. april 2016

Oculus Rift er formentlig de mest berømte såkaldte VR-briller i verden. Det skyldes især, at Facebooks stifter Mark Zuckerberg valgte at købe virksomheden bag for 2 milliarder dollars i 2014. I dag bliver der udviklet stadig mere indhold til Oculus Rift og andre VR-briller, så teknologien er bestemt værd at kigge nærmere på. Oculus Rift skal tilsluttes din pc for at få adgang til videoer og spil, og det er også pc'en, som lægger regnekraft til de virtuelle oplevelser. Derfor kræver det en del af din pc.

Din pc skal rumme: Grafikkort: NVIDIA GTX 970/AMD R9 290 eller bedre Processor: Intel i5-4590 eller bedre Hukommelse: 8GB ram eller mere Videoudgang: HDMI 1.3 Tilslutninger: 3x USB 3.0 porte + 1x USB 2.0 port Styresystem: Windows 7 SP1 64 bit eller nyere

Hent et program, der tjekker om din pc er hurtig nok til Oculus Rift

Med Oculus Rift kan du på de indbyggede skærme se 3D-film og navigere rundt i en komplet virtuel verden. Du vil også få adgang til Facebooks og YouTubes 360 graders videoer og spil i VR. Hver skærm i brillerne viser video i en kvalitet på 1080p med 90 billeder i sekundet, og kan måle dine bevægelser, så du kan dreje hovedet og se video fra alle vinkler. Du kan også købe ekstra fjernbetjeninger, så du fx kan bruge dine hænder til at navigere i indholdet.

Samsung Gear VR, som vi tidligere har skrevet om, er også udviklet af Oculus, så med Samsungs 800 kroners briller får du adgang til samme indhold som til Oculus Rift. Disse kræver dog en nyere mobiltelefon for at virke, mens Oculus Rift altså kræver en ny og hurtig pc. Oculus Rift koster cirka 6.000 kroner. Du kan læse mere om brillerne her.

> Du kan læse alt om virtual reality her

Måske er du interesseret i ...