Microsoft Hololens

Drop skærmen - nu kommer hologrammerne!

Virtual Reality: Microsoft arbejder på brillen HoloLens, der kan vise virkelighedstro hologrammer foran dine øjne. Desværre er kun en prototype klar endnu

Microsofts HoloLens er andet og mere end blot en VR-brille

Microsoft har i flere år arbejdet intenst på en ny brille med navnet HoloLens, der stadig er i udviklingsfasen, og derfor ved vi endnu kun minimalt om produktet. Men tidligere i år begyndte salget af en udviklingsudgave af HoloLens, som især er tiltænkt softwareprogrammører, der samtidig kan hente en udviklingspakke (SDK) til arbejdet. Udviklingsudgaven af HoloLens koster mere end 20.000, så det er nok de færreste almindelige mennesker, som står i kø for at få fingrene i brillen.

HoloLens er meget mere end VR HoloLens er dog meget mere end de VR-briller, vi ser i butikkerne nu. Med HoloLens kan man se "levende" hologrammer foran sig, sådan at man fx kan have en virkelighedstro hund, der løber rundt i stuen, eller opleve kendte kunstværker på bordet. De virtuelle elementer er blandet med virkeligheden, som du ser gennem de transparente briller.

> Du kan læse alt om virtual reality her

tiltænkt arkitekter og ingeniører Brillerne er i første omgang tiltænkt arkitekter og ingeniører, som med HoloLens kan se design og byggematerialer, før der overhovedet er lagt en mursten. Men som med al anden teknologi er håbet, at den banebrydende teknologi efterfølgende finder vej til os almindelige forbrugere.

Det ved vi om HoloLens HoloLens har al hardwaren indbygget og kan derfor bruges helt uden telefon eller pc. Virker sammen med: Windows 10 Processor: Intel 32-bit processor Hukommelse: 2 GB ram Lager: 64 GB Sensorer: En lyssensor, 4 kameraer til at forstå omgivelserne og et dybdekamera Kamera: 2 megapixels til optagelse Forbindelse: Bluetooth og WiFi Vægt: 579 gram Batteritid: 2-3 timers brug Pris for udviklingsmodellen: 3.000 dollars (mere end 20.000 kroner)

Du kan læse mere om HoloLens her

> Du kan læse alt om virtual reality her

Måske er du interesseret i ...