Spectre CES

Utrolige ultrabooks overalt

Intel satser stort på de såkaldte ultrabooks - dvs. ultratransportable men kraftfulde pc’er, der skal tage kampen op mod Apples Macbook Air. Microsoft viste nogle frem på deres pressemøde og Intel endnu flere på deres.

11. januar 2012

Vi har på årets CES-messe i Las Vegas haft mulighed for at røre ved HP’s 20mm tykke 14 tommer maskine med navnet Spectre, der med en unik glasoverflade skiller sig ud fra mængden af ultrabooks. Vi har også haft LG’s bud i hænderne. En maskine, der endnu ligger et halvt år ude i fremtiden, men som LG lover bliver markedets tyndeste.

Mest nyskabende bud på en bærbar pc i letvægtsklassen var en maskine fra det i Danmark ukendte mærke Nikiski. Den har en touchpad, der strækker sig hele vejen i bunden af maskinen. Den kan genkende en håndflade, så du kan skrive løs uden at markøren går amok – men det er først, når du klapper den sammen, at det bliver rigtigt interessant. Den gennemsigtige touchpad fungerer nu som en alternativ skærm, der giver dig adgang til e-mail og andet. Vi vil prøve at skaffe billeder og mere information til et senere nummer af Komputer for alle. Alt i alt regner CES med, at der vises omkring 50 nye ultrabooks på årets messe.

Måske er du interesseret i ...