Samsung Galaxy Gear

Uret taler med din smartphone

Samsung Galaxy Gear er Samsungs bud på et ur, der kan kommunikere med din telefon, så du slipper for at skulle have telefonen op af lommen for fx at læse en sms.

BERLIN: Er du træt af, at skulle have din telefon op af lommen, når du skal ringe til nogen eller tage et hurtigt billede? Så har Samsung løsningen.

Samsung Galaxy Gear er et armbåndsur, der flytter mange af din smartphones funktioner ned på dit håndled: Du kan læse mails, ringe, tage billeder og ja, se hvad klokken er. Uret er ikke beregnet til at fungere selvstændigt, men skal kobles sammen med en Samsung-telefon for fx at kunne foretage opkald.

Vi havde mulighed for at prøve uret efter, at Samsung præsenterede det på et pressemøde i forbindelse med den store elektronikmesse, IFA, i Berlin:

Umidelbart fungerer uret fint. Det er nemt at navigere mellem funktionerne ved hjælp af den 1,63 tommer store berøringsfølsomme skærm. Opløsningen er 320 x 320 pixels, og skærmteknologien er AMOLED, som giver et flot, kontrastrigt billede.

Kameraet er på 1,9 megapixels. Det sidder fremadrettet på kanten af håndleddet, så du bare skal løfte armen og trykke på skærmen for at tage et billede.

De eneste minusser, vi kunne finde ved uret i vores lyntest, er, at menuen kan hakke lidt i det, når du bladrer rundt i den. Batteritiden er kun på cirka 25 timer, så du skal nok vænne dig til at lade uret op sammen med din telefon. Og så er vi lidt skeptiske over prisen.

Samsung Galaxy Gear kommer til koste 300 dollars, hvilket kunne tyde på en dansk pris i omegnen af 2.000 kroner. Det er faktisk en højere pris end for mange smartphones, så det bliver spændende at se om de smarte ure, som også er undervejs fra andre producenter, vil slå igennem.

Måske er du interesseret i ...