nyheder/Archos_TVPLUS145.jpg

Smart franskmand under fjernsynet

Harddiskoptager og netværkstreamer i et. Franske Archos, der er eksperter i håndholdte medieafspillere, går direkte i flæsket på Apple.

1. april 2008

Archos’ nye medieafspiller er deres første, der ikke kan ligge i en lomme. Der er heller ikke nogen skærm, da den harddiskbaserede enhed er beregnet til at slutte til familiens fladskærm. Den diskrete metalboks sluttes til fjernsynet og til husets trådløse netværk – udover at kunne optage og afspille film, billeder og musik direkte fra sin egen harddisk, kan den nu hive mediefiler fra de andre computere på netværket og vise dem på skærmen. I modsætning til harddiskoptagere fra traditionelle elektronikproducenter som Philips eller Sony er der ingen DVD-optager, til gengæld kan den udover at streame indhold over trådløst netværk overføre optagelser i et passende format til en bærbar afspiller via USB.

Som i den konkurrerende Apple TV, så er der en indbygget portal med butik og mediefiler, man kan hente – men i modsætning til Apple, så lover Archos at der også vil være adgang til indholdet fra Skandinavien. Archos TV+ kan selvfølgelig også bruges til at surfe på internettet via tv'et.

Udover den manglende dvd-brænder, så undrer vi os over, at Archos TV+ ikke kan optage/afspille i High Definition, men ellers er vi spændte på at prøve.

Prisen bliver på 2.199 for 80 GB-modellen og 2.999 for en med 250 GB.

Måske er du interesseret i ...