Samsung ssd

Små SSD-diske fra Samsung

Samsungs Mini-Card SSD er ca. 80 procent mindre end de typiske 2,5-tommers SSD-diske, som sidder i de bærbare computere i dag. De nye små flashdiske baner vej for endnu mindre netbooks.

30. juni 2009

Flashbaseret lagringsenheder eller såkaldte SSD-diske (Solid State Drives) er i rivende udvikling. På sigt vil de sandsynligvis helt erstatte den traditionelle harddisk. SSD koster langt mere end traditionelle harddiske med tilsvarende kapacitet. Men de er lettere, tåler stød, bruger mindre strøm og udvikler mindre varme. Det gør de støjfrie SSD-harddiske til et godt alternativ, ikke mindst i bærbare computere.

Nu er den fysiske størrelsen på SSD-diskene også på vej ned. Samsung har netop præsenteret en helt ny type, hvor vægten og størrelsen er dramatisk reduceret. Det kan være med til at gøre de bærbare PC’er og netbooks endnu mindre og lettere.

Vægten på de små SSD-diske er kun 7-8 gram. Også strømforbruget er kraftigt nedsat. Ifølge Samsung bruger de kun 0,3 watt i gennemsnit, mod 1,1 watt på en traditionel 2,5- eller 1,8-tommers SSD-disk.

I første omgang vil Samsung levere de små diske med en kapacitet på 16, 32 eller 64 gigabyte, altså en del lavere end 1,8 og 2,5-tommers modeller som du i dag få på op til 256 gigabyte kapacitet. De små diske vil kunne læse op til 200 megabyte/sekundet, og skrivehastigheden er 100 megabyte per sekund.

Måske er du interesseret i ...