Sony VAIO

Slut med computere fra Sony

Der bliver ikke lavet flere computere fra teknologi-giganten Sony. Det er konklusionen efter at firmaet i dag valgte at sælge deres PC-afdeling.

6. februar 2014

Sony har i dag besluttet at sælge deres PC-mærke, VAIO, til en japansk investeringsfond. Det betyder, at Sony stopper med at planlægge, designe og udvikle nye PC-produkter.

Grunden til salget skal findes i de store forandringer, der netop nu er i gang på pc-markedet, hvor smartphones og tablets vinder frem. Og i fremtiden bliver det især disse to områder Sony vil fokusere på.

Derudover har Sonys omsætning på det seneste været dalende, og virksomheden regner med et tab på næsten 6 milliarder kroner i år.

Aftalen kommer til at betyde, at der ikke længere vil være mulighed for at købe nye VAIO-modeller udenfor Japan, fordi den nye ejer kun planlægger at producere computere til det japanske marked. Så hvis du vil have fat i den sidste nye VAIO-computer, skal du skynde dig.

Udover over computersalget, planlægger Sony også at sælge halvdelen af deres TV -produktion. Begge aftaler er planlagt til at træde i kraft i juli 2014.

Måske er du interesseret i ...