nyheder/tastatur_183.jpg

Sig godnat til din router

Elsparefonden opfordrer dig til at slukke for alt dit it-udstyr, når du sover, for elforbruget på hjemmecomputere er nemlig mere end fordoblet de sidste 8 år - fra 370 mio. kWh i 2001 til 800 mio. kWh sidste år.

De færreste af os slukker for vores bredbåndsmodem eller netværksrouter, når vi ikke bruger computeren. Det viser spørgeundersøgelser, som ELMODEL-bolig - et samarbejde mellem Elsparefonden, Energistyrelsen, Energinet-DK og Dansk Energi - løbende foretager blandt danske forbrugere. Der er ellers meget at spare, for modemmet eller routeren, der giver os adgang til internettet, bruger mere strøm end en bærbar computer.

"Mange tror, at det tager lang tid at tænde internetforbindelsen igen, og at it-udstyret tager skade af at blive tændt og slukket. Det er en sejlivet myte, som Elsparefonden gerne vil aflive. Alene ved at slukke for netforbindelsen kan vi tilsammen spare, hvad der svarer til elforbruget for alle husstande i Frederikshavn på et helt år," siger Anders Hjorth Jensen, projektleder i Elsparefonden.

Alt i alt kan vi i Danmark spare godt 320 mio. kr. alene på at slukke for internettet, når vi ikke bruger det. Det svarer til 160 mio. kWh og 80.000 ton CO2.

Måske er du interesseret i ...