Robotter og intelligens hitter på CES

CES 2017: Kunstig intelligens, robotter og talegenkendelse er tre af de teknologier, som vil påvirke verden i det kommende år. Sådan lød forudsigelsen, da verdens største elektronikmesse, CES, blev skudt i gang tirsdag eftermiddag.

Den grafiske brugerflade revolutionerede computerverdenen. Teknologien findes i computere, smartphones og et væld af elektroniske produkter, men afløseren er godt på vej – stemmestyring.

Sådan lyder forudsigelsen fra cheføkonom fra den amerikanske brancheforening for elektronik, Shawn DuBravac, der åbnede årets CES ved at give bud på fremtidens trends og teknologier.

Assistenter som Amazons Alexa og Googles Home kan allerede i dag aktivere produkter og tjenester blot ved stemmekommandoer. Og der vil utvivlsomt komme flere assistenter og produkter, som kan aktiveres og betjenes med stemmen, vurderer Shawn DuBravac.

Computeren lytter som et menneske Teknologien bag stemmegenkendelse har gennemgået en massiv udvikling siden 1994, hvor Microsoft lancerede første generation af teknologien. I dag kan computeren forstå din stemme lige så godt som en person.

Computerne kan sågar genkende unikke stemmer, så teknologien fx kan bruges som en sikkerhedsfunktion, hvor kun din stemme kan åbne en computer, starte søgeassistenten på din telefon eller lignende.

Computerne bliver klogere og husker Foruden imponerende stemmegenkendelse bliver fremtidens elektronik klogere – ikke bare smartere i form af internetforbindelse og Bluetooth, men i stand til at lære, forklarer Shawn DuBravac.

LG har fx netop præsenteret en støvsuger, der indsamler data om rengøringsturene på gulvet ved hjælp af et kamera. Efter en håndfuld ture husker den selv, hvor der er forhindringer, og den kan genkende din ben og beder dig om at løfte dem.

Du kommer med andre ord til at se mere intelligent køkkenudstyr, stemmestyrede assistenter og robotter til at klare de huslige pligter, hvis Shawn DuBravacs forudsigelser ellers står til troende.

Du kan læse alle vores nyheder fra CES 2017 her

Måske er du interesseret i ...