Museskader

Professor slår fast: Museskader findes

Eksperter har de sidste år indædt diskuteret om museskader findes. Nu fremlægger en svensk professor beviser for, at museskader er reelle.

27. maj 2011
digitizer

Den svenske professor Håkan Johannson, fra Belastningsskadecentrum i Umeå, den svenske pendant til Arbejdsskadestyrelsen, fastslår nu efter et årelangt forskningsprojekt, at museskader findes.

Dermed går han imod de mange andre eksperter og forskere, som de seneste år ikke vil anerkende museskader som en arbejdsskade. Gennem forskningen i alle former for belastningsskader, har han og hans forskerhold fra Umeå fået kliniske beviser for, at museskader er reelle.

"Jeg er helt overbevist om, at computer- og musearbejde kan give alvorlige arbejdsskader. Alle vores resultater peger i den retning. Der er intet, som taler for, at museskader ikke skulle eksistere," siger Håkan Johansson.

Komputer for alles tips til at undgå museskader Fysio- og ergoterapeuter har længe advaret mod udelukkende at bruge en mus, når man sidder ved sin computer, og anbefalet, at man skifter mellem "forskellige muse-typer". Derfor er det en god ide at benytte fx en digital musepen.

Udover at man skåner sit hånd og arm, er der rigtig mange fordel ved at anvende en digital pen.

  • For det første får man markant større præcision, når man skal arbejde med fx billeder.

  • Pennen er trykfølsom, så man kan variere fx en pensels størrelse alt efter, hvor hårdt man trykker med pennen mod tegnepladen. Det giver mere naturlige penselstrøg.

  • Man kan også lynhurtigt fortryde en ændring blot ved at vende pennen om og bruge den som et viskelæder, da pennens sletteprogram hermed aktiveres.

  • Pennen ligger mere naturligt hånden, så man slipper for ømme hænder, arme og skuldre, når man har arbejdet i længere tid.

  • Derudover får du også stor glæde af den digitale pen til opgaver som fx at lave og indsætte din underskrift i e-mails og dokumenter.

Måske er du interesseret i ...