Projektara

Print din næste smartphone

Står det til teleproducenten Motorola, skal man selv kunne vælge funktionerne til sin næste telefon og udskrive den hjemme ved skrivebordet.

26. november 2013

Ara er ikke blot en papegøjeart, der ofte indgår i løsningen af en kryds og tværs. Det er også navnet på et projekt hos Motorola, hvor brugerne skal have muligheden for at skræddersy deres egen smartphone ved hjælp af forskellige moduler.

Motorolas udmeldinger har indtil videre indikeret, at modulerne skulle kunne købes færdige og sættes sammen af brugeren, men den plan bliver nu ændret, så købere fremover også vil kunne udskrive telefonens plastikskal derhjemme.

Det er nemlig nu offentliggjort, at teleproducenten samarbejder med 3D Systems, der står for produktionen af 3D-printere, hvor flere af dem skal kunne udskrive fødevarer.

Før du frit kan vælge telefonens udseende, skal du dog have fingrene i en 3D-printer, de rette materialer og udskriftsfiler, der kan instruere printeren i udformningen af modulerne. Sidstnævnte lader endnu vente på sig, men samarbejdet mellem 3D Systems og Motorola viser, at det kan ske i de kommende år.

Måske er du interesseret i ...