Rembrandt

Computer maler ny Rembrandt

Nu kan moderne teknologi også plagiere kunstmalere: En computer har netop skabt et ny Rembrandt-maleri!

7. april 2016

Et hold af teknikere fra Microsoft har i samarbejde med en gruppe kunsthistorikere begået kunstfalskneri af højeste karat – i videnskabens navn!

Ved hjælp af den nyeste teknologi inden for ansigtsgenkendelse, digital analyse og 3D-skanning og -printning, har holdet skabt et helt nyt maleri af den berømte, hollandske maler Rembrandt.

Projektet, der hedder Next Rembrandt, ”Næste Rembrandt”, blev udført i samarbejde med det hollandske Rembrandt-museum, der stillede 346 originale malerier af Rembrandt til rådighed. Billederne blev herefter skannet og gennemfotograferet i høj opløsning.

Efter at have gennemanalyseret kunstnerens motiver, teknik og stil i mindste detalje, blev computeren i stand til at skabe et maleri, der på afstand ligner en ægte Rembrandt til forveksling.

Processens sidste skridt var, at printe billedet på en speciel printer, der med lag på lag af blæk har givet billedet en dybde og struktur, der gør illusionen endnu mere overbevisende.

Billedet er tænkt som et reklamefremstød, så skaberne af det nye værk bliver ikke arresteret for falskneri. Desuden vil billedet hurtigt blive afsløret af enhver kunstkender, da maleriet er lavet med blæk og ikke oliemaling, men på afstand ser det meget imponerende ud.

Måske er du interesseret i ...