Aiptek 3D-kamera

Optag din egen 3D-video

På elektronikmessen IFA i Berlin bliver der netop nu fremvist masser af 3D-skærme. Et par producenter er gået skridtet videre og er klar med videokameraer, som kan optage i 3D.

5. september 2010
#3D

Skal man tro de helt store elektronikproducenter, som er repræsenteret på dette års IFA-messe i Berlin, så skal vi alle have 3D-skærme i privaten. Med dem kan man se tv-udsendelser i 3D (hvis de er optaget sådan) eller 3D-film via en Blu-ray-afspiller. Nu kan du endda snart se dine egne optagelser af ungerne i 3D. Panasonic har nemlig præsenteret verdens første videokamera, der optager i Full HD og 3D til os almindelige forbrugere. Det er dog endnu uvist, hvornår vi får den at se i butikkerne og til hvilken pris.

Det er til gengæld helt sikkert og vist, at Aiptek sender et minikamera, der optager i 3D, ud i butikkerne i løbet af efteråret (se billede til højre). Det optager kun i 720p - altså almindelig HD - til gengæld er prisen ganske spiselig: cirka 2.500 kroner. De to linser bag på lommekameraet sørger for 3D-optagelsen (du kan også vælge 2D), og skærmen foran kan vise tredimensionelle billeder uden at du behøver tage briller på (passiv 3D). Du kan dog også overføre optagelserne til en pc eller et 3D-tv, og her kan de ses med både farvede briller og aktive briller, som typisk følger med, når du køber et 3D-fjernsyn. Der følger farvede briller og konverteringssoftware med til Aipteks kamera, så du kan se 3D-optagelserne på en helt almindelig pc-skærm.

Vi tester Aiptek 3D HD Camcorder snarest muligt i Komputer for alle.

Måske er du interesseret i ...