Windows XP bokse

XP går frem trods udfasning

Microsoft standser med support til Windows XP den 8. april i år, men alligevel stiger Windows XP’s markedsandel i årets første måned.

3. februar 2014

Nye tal viser, at Windows XP stadig er meget populær, på trods af, at det er 12 år siden, systemet blev lanceret. Tallene, der stammer fra analysefirmaet NetMarketshare, viser, at XP’s andel på verdensmarkedet nu ligger på 29,2 procent. Det er en stigning på 0,25 procent i forhold til tallene fra december.

Det kan virke paradoksalt, når Microsoft tidligere har meldt ud, at de stopper med teknisk support den 8. april 2014. Det vil sige, at der ikke længere frigives opdateringer til systemet.

”Du kan stadig bruge din computer, men den vil være mere sårbar for sikkerhedsrisici og virus,” skriver Microsoft på deres hjemmeside. I Danmark er Windows XP mindre populært. Her er det kun 5,1 procent af computerne, der stadig kører styresystemet. Det er dog stadig mere end Windows 8 og 8,1, der har henholdsvis 4,7 og 2,8 procent af markedsandelen. I toppen ligger Windows 7 med 37,1 procent. Men de nye tal er ikke kun dårligt nyt for Microsoft. På verdensplan har det nye Windows 8,1, der blev lanceret tilbage i oktober sidste år, nemlig allerede passeret Windows Vista og ligger nu med en andel på 3,9 procent.

Måske er du interesseret i ...