Blue Screen

Windows XP-opdatering giver blå skærm

Efter en ny opdatering er kommet på gaden, kan enkelte XP-brugere komme ud for, at deres pc viser dem den berygtede blå skærm eller går helt ned.

En række opgraderinger som Microsoft udsendte i tirsdags, og som skulle lukke en række sikkerhedsbrister og fejl i systemet, har tilsyneladende haft en fuldstændig modarbejdende funktion.

Specifikt drejer det sig om en enkelt opgradering, KB977165, som i mange tilfælde har medført, at XP-brugere blev udsat for den berygtede ”Blue Screen of Death” – altså den blå skærm der vises, få sekunder før pc’en går ned på grund af en systemfejl eller en fejl i en enhedsdriver. Herefter kan pc’en ikke startes igen.

Problemet er blevet rapporteret en del gange efterhånden på Microsofts online spørgeservice, ”Microsoft Answers”, og skulle efter sigende medføre, at pc’en ikke vil starte Windows op, men bare returnerer til en blå skærm når man forsøger at genstarte sin computer.

For at løse problemet, er du nødt til at have din Windows XP cd eller dvd ved hånden og oprette en genoprettelseskonsol. Du kan læse mere om, hvordan du opsætter en genoprettelseskonsol, samt hvordan du fjerner den specifikke opgradering på vores eksterne links til højre.

Det vides endnu ikke, hvorfor det kun er nogle Windows XP-brugere der er påvirket af problemet, mens andre går ram forbi.

Måske er du interesseret i ...