kom_dk_170116-nr6_s_farvelxp

Tag afsked med Windows XP

Efter mere end 12 år er det hele nu forbi: Den 8. april 2014 er den sidste dag med opdateringer til Windows XP, og dermed bliver det en risikabel affære at fortsætte med det populære styresystem.

11. april 2014

Windows XP anvendes på over 30 procent af verdens pc'er, og er installeret på 7 procent af alle computere alene i Danmark. Det ændrer dog ikke på, at der er tale om et snart 13 år gammel styresystem, som ikke længere er tidsvarende. Derfor meldte Microsoft for længe siden ud, at den 8. april 2014 er den sidste dag med opdateringer og support til Windows XP.

Det betyder, at der ikke længere kommer opdateringer, som lukker nye sikkerhedshuller, og så er det ganske enkelt ikke længere forsvarligt at bruge Windows XP på en pc med internetadgang. Her på Komputer for alle anbefaler vi derfor, at du snarest beslutter, om du vil opgradere din computer til Windows 8, købe en ny pc eller simpelthen nøjes med at bruge XP-maskinen til kontoropgaver uden internetadgang.

Din computer med Windows XP holder ikke op med at virke den 8. april – det vil blot udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko, hvis du alligevel fortsætter som du plejer. Trænger du alligevel til en ny pc, så kan du dog sagtens bruge XP-computeren som fx kontormaskine eller spillemaskine. Vi anbefaler dog, at du installerer de sidste opdateringer fra Microsoft og udstyrer pc’en med et antivirusprogram. Endnu virker de fleste antivirusprogrammer stadig i Windows XP, men med tiden vil softwareudviklere også stoppe med at udvikle understøttelse af XP.

I denne artikel kan du læse alt om dine alternativer, når XP tages ud af drift, ligesom vi viser vej til at udstyre pc’en med Windows 8 – eller at forberede XP-computeren til et langt efterliv.

Måske er du interesseret i ...