Windows XP bokse

Slut med Windows XP

Nu er det slut med sikkerhedsopdateringerne til Microsofts utroligt populære styresystem.

8. april 2014

For 12 år siden, nærmere bestemt d. 31. december 2001, blev Windows XP udgivet i Danmark. Nu er dagen så kommet, hvor der ikke længere bliver pustet nyt liv i styresystemet, til stor sorg for mange.

Hvis du stadig kører XP udgør det en forholdsvis stor sikkerhedsrisiko, at blive hængende i det gamle system. Derfor har Microsoft i lang tid anbefalet XP-brugere at opgradere deres system eller købe en helt ny computer.

Helt konkret betyder dagen i dag at Microsoft ikke længere vil lukke sikkerhedshuller eller risikable fejl i systemet. Dit antivirusprogram vil blive ved med at fange og eliminere virus, men jo længere tid, der går efter i dag, jo mere sårbar vil din computer bliver over for virus og andet snavs. Mange hackere og it-kriminelle ved, at XP efter i dag ikke længere vil modtage opdateringer, og derfor vil der rettes et større fokus mod at bryde ind i det forældede system.

Når du skal skifte fra XP, har Microsoft en lang række hjælpemidler, der kan gøre overgangen nemmere. For det første: hvis du ikke ved om din computer kører med Windows XP, kan du tjekke det på hjemmesiden, amirunningxp.com.

For dig der ønsker at bevare din nuværende computer, men er usikker på om den kan køre Windows 7 eller 8, kan du hente Windows Upgrade Assistant Tool. Det analyserer din PC’s soft- og hardware for at se, om den kan opgraderes.

Til sidst kan du hente det gratis program PCmover Express, der hjælper dig med at flytte dine filer fra en XP computer til en computer med Windows 7 eller 8.

Her på Komputer for alle, håber vi, at skiftet fra XP kommer til at gå uden problemer.

Alle links til programmerne findes til højre.

Måske er du interesseret i ...