Windows XP bokse

Ingen grund til bekymring: XP overlever

Microsoft har besluttet, at alle deres computere fremover skal leveres med Windows XP.

1. april 2014

APRILSNAR

Selvom det i lang tid har været meningen at opdateringerne til Windows XP skulle stoppe den 8. april, har Microsoft nu besluttet fortsat at opdatere det 12 år gamle styresystem. Derudover vil alle computere fremover leveres med Windows XP.

”Når folk har været så glade for det, og det stadig fungerer godt, har vi valgt udelukkende at satse på Windows XP fremover. Derudover sparer vi en masse penge og slipper for at udvikle nye styresystemer,” udtalte Microsofts nyvalgte direktør, Satya Nadella, på et pressemøde i går aftes.

Beslutningen betyder, at alle computere med Windows Vista, 7 eller 8 fra den 8. april ikke længere vil modtage opdateringer, hvorimod alle maskiner med Windows XP er i trygge hænder. Alle smartphones, der har Microsofts Windows Phone installeret, vil med næste opdatering opdateres til en mobil-version af Windows XP.

På pressemødet indrømmede Satya Nadella, at det var en lidt sen udmelding, men at Microsoft havde indset, at det simpelthen ville være dumt at stoppe sikkerhedsopdateringerne til et system, der reelt set styrer verdens banker, billetautomater og hospitaler.

Hvis du har en computer med Windows Vista, 7 eller 8, kan du læse, hvordan du nedgraderer til XP her

Måske er du interesseret i ...