IE8 Logo

Fremtidig IE-browser udelukker XP

Microsofts næste browser, Internet Explorer 9, vil kræve Windows 7, Vista eller Server 2008.

Endnu et søm i kisten for Windows XP blev forleden banket i, da Microsoft erklærede, at alle der stadigvæk bruger Windows XP vil blive udelukket fra kommende generationer af Microsofts egen browser, Internet Explorer.

IE general manager Dean Hachamovitch bekræftede ved en nyligt overstået konference overfor flere medier, at IE9 kun vil blive for Windows Vista og fremefter. Årsagen er ifølge ComOn.dk, at den nye browserplatform kræver det såkaldte Direct2D, som kun er implementeret i Vista, Windows 7 og Windows Server 2008. Direct2D skal blandt andet bruges til den 3D grafik, der er baseret på HTML5, den næste generation indenfor HTML-sprog.

”Brugere af Windows XP har en hurtig, sikker og pålidelig browser i EI8. I takt med at nettet fortsætter med at forandre alting fra sikkerhed til de fremtidige HTML5-applikationerer, som udviklere arbejder på i dag, så må browserne tildeles den moderne grafik og sikkerheds-infrastruktur, som den er udviklet siden 2001,” hedder det i en udtalelse fra Microsoft til teknologinyhedssiden The Register.

Internet Explorer 9 forventes at blive lanceret i en færdig version i 2011.

Måske er du interesseret i ...