copy8

Bedre filkopiering i Windows 8

Microsoft løfter sløret for endnu en række forbedringer i det nye styresystem Windows 8, som kommer i 2012.

25. august 2011

Filkopiering i Windows har længe været en forvirrende omgang. Der kører en nydelig grøn streg over skærmen, men den tilhørende tidsangivelse er mildest talt tilfældig. Det ene øjeblik kan der være 3 minutter tilbage, før alle filerne er landet på den eksterne harddisk, det næste øjeblik er der pludselig en halv time tilbage.

Sådan var det i XP, i Vista og såmænd også i Windows 7. Det var i det hele taget så trist, at Komputer for alle længe har anbefalet at bruge programmet TeraCopy (link til højre) i stedet for Windows, så du kan få klarere besked om, hvad der foregår.

Men for nylig kom Microsoft-udvikleren Alex Simmons med glædeligt nyt. I det kommende Windows 8 får filkopieringen i en ordentlig overhaling. Først og fremmest slipper du for de mange kopieringsvinduer, der ligger oven i hinanden, hvis du har gang i flere kopieringer eller zip-pakninger; det hele bliver samlet i ét vindue.

For det andet får du mange flere oplysninger undervejs, heriblandt en angivelse af den øjeblikkelige overførselshastighed, og en vurdering af, hvor lang tid der igen. Simmons understreger dog, at det aldrig bliver en perfekt forudsigelse, så noget usikkerhed må vi finde os i endnu.

Endelig har Microsoft en række forbedringer klar, når du ønsker at overskrive en række filer og mapper med nyere versioner af de samme filer. Det ordnes fremover ved at give dig et grafisk overblik, og fx fotofiler vil blive vist i miniatureform, så du har bedre chance for at vurdere, hvilken af to filversioner, du vil beholde.

Måske er du interesseret i ...