Windows10Share

Windows 10 når ny milepæl

Microsofts nye styresystem bliver stadig hentet i stor stil, men de eksplosive mængder af nye installationer er ved at stilne af.

2. november 2015

120 millioner brugere har nu downloadet Microsofts nye, gratis styresystem Windows 10. Det betyder at styresystemet allerede efter tre måneder er installeret på 7,94 procent af alle computere i verden. Det viser tal fra hjemmesiden netmarketshare.com.

Dermed er Windows 10 nu den fjerde mest brugte version af Windows – men der er stadig et godt stykke op til toppen. Den mest installerede version af Windows er fortsat Windows 7, med en markedsandel på 55,7 procent.

Andenpladsen indtager Windows XP, der stadig er installeret på 11,68 procent af verdens computere. Det skyldes blandt andet, at Windows XP fortsat bruges på mange servere og i flere firmaer, verden over. Windows 8.1 indfinder sig på en tredjeplads med 10,68 procent af markedet.

Microsofts udtalte mål er, at Windows 10 skal være installeret på én milliard computere indenfor to til tre år, men det mål kan måske blive svært at nå. Efter en flyvende start, vokser kurven over nye installationer af styresystemet nemlig ikke så eksplosivt længere – men den vokser dog stadig.

>Sådan henter du Windows 10 på dansk ganske gratis

Måske er du interesseret i ...