windows 10

Windows 10 bliver gratis

Windows-brugere med store forventninger til Microsofts nyeste styresystem, Windows 10, får nu endnu mere at glæde sig over. Windows 10 bliver nemlig gratis for dem, der har Windows Phone, Windows 7, 8 eller 8.1 installeret på computeren, hvis de vel at mærke opgraderer inden for ét år.

21. januar 2015

0 kroner. Så meget kommer det til at koste dig, hvis du til efteråret vil opgradere fra en af de tre seneste Windows-udgaver til det kommende Windows 10. Microsoft afslørede i dag på et større pressemøde, hvor fokus netop var på Windows 10, at den nyeste udgave bliver gratis for dem med Windows Phone, Windows 7, 8 eller 8.1 installeret på pc'en, hvis de vælger at opgradere inden for et år.

Windows 10 er en service

Microsoft fortæller i forbindelse med pressemødet, at de ikke længere ser styresystemet alene som et selvstændigt produkt, men snarere en service. Derfor bliver opdateringen også helt og aldeles gratis for mange eksisterende Windows-brugere, mens vi endnu venter på, hvad prisen på styresystemet bliver for nye brugere, eller når opgraderingstilbuddet udløber.

Dermed følger Microsoft Apples eksempel, efter virksomheden med æblelogoet de senere år har valgt at lancere gratis opdateringer af styresystemet til Mac, OS X.

Nyheder i Windows 10

En af de helt store fordele ved Windows 10 vil være, at du kan bruge det på tværs af platforme, både computer, tablet og smartphone. Apps fungerer på alle platforme, og styresystemet skal gøre det nemt at synkronisere og skifte mellem dine enheder.

Derudover vil Windows 10 tilpasse sig platformen, alt efter om du bruger tablet eller pc, og så vil du blive mødt af den stemmestyrede søgeassistent, Cortana, og en helt ny browser, der endnu går under navnet Projekt Spartan. Desuden vil styresystemet byde på et gensyn med startknappen, der kommer til at minde om en blanding mellem den traditionelle startknap og den nyere udgave fra Windows 8.1.

Hvornår kommer Windows 10?

Vi har oprettet en side, som vi løbende opdaterer med nyheder og informationer om Windows 10. Stjernemarkér (bookmark) siden herunder, så du altid kan finde den igen:

Hold styr på, hvornår Windows 10 kommer på dansk her

Måske er du interesseret i ...