Windows 10 opdatering

Windows 10 får hvert halve år nye funktioner, men til efteråret bliver det småt med store nyheder.

© Microsoft

Sådan bliver efterårets Windows 10-opdatering

Det bliver sandsynligvis småt med revolutionerende, nye funktioner, når Microsoft til september udsender en ny, stor opdatering til Windows 10 – men der er dog forbedringer på vej.

Du får næppe behov for at afsætte tid til de helt store ekspeditioner i Windows' menuer og programmer, når Microsoft til efteråret sender en ny stor opdatering på gaden. 

Normalvis byder forårets og efterårets opdateringer på masser af nye værktøjer, men det virker ikke til at blive tilfældet i denne omgang.

Det er i hvert fald meldingen fra Microsoft, der på firmaets hjemmeside har givet en indikation på, hvad du kan forvente. 

Bedre ydelse fremfor nye funktioner

I stedet for et overflødighedshorn af nye funktioner får du "forbedret ydeevne og kvalitetsforbedringer", som blandt andet dækker over optimering af opdateringsprocessen.

Dén skulle gerne foregå hurtigere og med færre afbrydelser end tidligere. 

Installation af opdateringer er da også et af de områder, hvor Microsoft generelt arbejder på at forbedre Windows. 

Få fuld kontrol med dine opdateringer

Har du for nylig besøgt Windows Update-menuen under indstillinger, vil du bemærke, at der er kommet nye funktioner – i hvert fald hvis du kører den seneste udgave af Windows, der blev udsendt her i foråret.

Du har nemlig fået flere muligheder for at tage kontrol med dine opdateringer. 

Du kan nu vælge, i hvilket tidsrum du er mest aktiv, og hvor Windows ikke skal installere og gennemføre nye opdateringer. 

> Læs alt om den nye og de tidligere opdateringer af Windows 10 her

Udskyd opdatering i op til 35 dage

Derudover kan du nu også udskyde opdateringer i op til 35 dage, og du kan vælge, hvor stor en procentdel af din internetforbindelses båndbredde, opdateringen må gøre krav på. 

Det kan være en fordel, hvis du er på en langsom internetforbindelse, hvor det kan lamme forbindelsen, når du vil hente opdateringen.

Den kommende opdatering til Windows forventes at blive lanceret til september, og den vil i de efterfølgende måneder blive sendt ud til computere over hele verden. 

Du kan hente den ved at åbne Indstillinger og klikke på Opdatering og sikkerhed – opdateringen dukker automatisk op, når du kan opdatere.

Måske er du interesseret i ...