OneDrive i Windows 10 sluger hurtigt data i dit mobilabonnement, hvis du bruger din smartphone som hotspot

OneDrive sluger data i dit mobilabonnement

© Shutterstock

OneDrive sluger dit mobildata

Flere bruger er utilfredse med OneDrive, der anklages for at sluge dit dataforbrug, hvis du bruger din telefon som hotspot.

Hvis du planlægger at bruge din mobiltelefon som mobilt hotspot for at dele netværksforbindelsen med din bærbare pc – eksempelvis i sommerhuset eller på en café – så tøv en kende.

Du risikerer, at Windows 10 sluger alt data i dit abonnement, før du ser dig om.

Windows-brugere klager over OneDrive

Synderen er Windows’ lagringsservice OneDrive, hvor du kan gemme filer i skyen og få adgang til dem på alle dine enheder.

OneDrive synkroniserer dine filer, selvom du er koblet til internettet via din mobiltelefon, og det kan hurtig dræne dit dataabonnement, især hvis du deler mange tunge filer.

Sådan lyder anklagen på OneDrives forum.

- [Jeg har brugt] 3 gigabyte på bare et par minutter. Wow. Med 4G-hastighed. Jeg er overrasket over, hvordan Windows 10 kan sætte andre downloads på pause, men ikke OneDrive på takstbaserede forbindelse, skriver brugeren Ridhuan.

- Jeg lærte dette på den hårde måde i går, da jeg koblede min Surface Book til min iPhone på en café for at arbejde en times tid. Jeg brugte 13 GB mobildata. Jeg gik ud fra, at jeg var beskyttet ved at angive forbindelsen som en betalingsforbindelse. Det blev en dyr lektion, skriver Michael Morgan i OneDrives forum.

Indtil Microsoft kommer med en endelig udmelding, anbefales det, at du helt deaktiverer OneDrive, hvis du bruger din telefon til netværksdeling.

Se hvordan du gør herunder.

screenshot fra onedrive

Måske er du interesseret i ...