Microsoft degraderer Windows 10 - ved en fejl

Ved en fejl er Microsoft kommet til at degradere folks udgaver af Windows 10 Pro til Home-udgaven, der har færre funktioner og er billigere i indkøb. Miseren skyldes en fejl på firmaets aktiveringsserver.

14. november 2018 af Henning Dadkhah Rasmussen

Da en del ejere af pc'er med Windows 10 i sidste uge tændte deres computere, fik de sig noget af et chock. 

De blev nemli mødt af en fejlmeddelelse, der hævdede at deres udgave af styresystemet ikke var ægte - og at Windows skulle genaktiveres. 

Beskeden er ikke helt ukendt, men nyt denne gang var dog, at brugerne efter at have klikket på "Genaktiver nu", fik en slem overraskelse. 

> Læs alt om Winodws 10 - tips, tricks og nyheder - her

Nedgraderet til Windows Home

Ejere af den dyrere og mere omfattende Windows 10 Pro kunne nu konstatering i System under Indstillinger i Windows 10, at deres pc nu kun var udstyret med en helt almindelig Windows 10 Home-udgave. 

Oplevelsen fik adskillige fortørnede Windows 10-ejere til at fare til tasterne på diskussionsforummet Reddit.

En talsmand fra Microsoft har siden bekræftet hændelsen, og siger at det skyldes en fejl på firmaets aktiveringsserver. Microsoft oplyser desuden, at fejlen skulle være rettet, og at folks Windows-udgaver automatisk er gendannet til den rette udgave.

Hvis du har oplevet fejlen, kan du altså være ganske rolig. Har du sikret dig din licens til Windows 10 på ærlig vis, skulle den gerne være tilbage på din pc igen. 

Redaktionen anbefaler: Brug en ergonomisk mus

En speciel mus kan hjælpe dig af med musearm og ømme skuldre. Musen sørger for, at din hånd ligger i en mere hensigtsmæssig vinkel, når du arbejder med din pc, så du undgår at overbelaste armen. 

> Lige nu kan du få en ergonomisk mus med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kroner. Se tilbuddet her.

I videoen herunder kan du se, hvordan den ergonomiske mus fungerer.

Måske er du interesseret i ...