Windows10

Kun Windows 10 på nye pc’er

På nye computere med Intels Skylake-processor vil Microsoft officielt kun understøtte Windows 10 – vil du bruge et andet styresystem, er det på eget ansvar.

18. januar 2016

Microsoft har netop annonceret, at de nye Skylake-processorer fra Intel kun vil understøtte Windows 7 og 8.1 frem til 17. juli 2017. Vil du være sikker på at modtage sikkerhedsopdateringer til de ældre styresystemer herefter, skal du altså sikre dig, at du har en tilpas gammel processor.

Formålet er, ifølge Microsoft, at sikre den bedst mulige integration imellem processor og styresystem, så både sikkerhed og ydeevne vil være på toppen.

Udmeldingen er endnu et bevis på, at Microsoft satser alt på Windows 10 og prøver at undgå at forbrugerne installerer andre styresystemer på deres computere. Samtidig er det også et helt klart tegn på, at Microsoft ønsker at give de gamle 32-bit styresystemer dødsstødet.

Har du endnu ikke investeret i en computer med en Skylake-processor, og bruger du Windows 7 eller 8.1, vil du få opdateringer til styresystemet indtil 14. januar 2020 (Windows 7) eller 10. januar 2023 (Windows 8.1).

Er du i tvivl om, hvilken processor, der sidder i din computer, kan du undersøge det ved at installere et program som fx Speccy, der kan hentes på Fordelszonen her: Speccy.

>Sådan får du Windows 10 på dansk

Måske er du interesseret i ...