Windows 10 screen

Hvad er nyhederne i Windows 10?

Windows 10 er Microsofts kommende styresystem, og det byder både på flere nyheder og enkelte, ventede gensyn.

17. marts 2015

Et nyt styresystem byder selvsagt på nyheder, og det er også tilfældet med Microsofts kommende Windows 10. Styresystemet står til at blive lanceret i efteråret 2015, og vi kan godt glæde os til spændende nyheder. For mange vil det være lige så vigtigt, at det nye styresystem også byder på gensyn med populære funktioner, som var blevet skrottet i det seneste styresystem, Windows 8 og opdateringen Windows 8.1.

Styresystemet kommer til at fungere på alt fra smartphones til stationære computere, og derfor vil både design og udbuddet af funktionerne være næsten identisk på tværs af platformene.

Hvad er nyt i Windows 10?

Den vigtigste nyhed vil for mange være, at Windows 10 på mange måder kommer til at minde om Windows 7. Når du starter systemet op, vil du ende på det klassiske Windows-Skrivebord. Her møder du igen den velkendte startknap og startmenu, der dog af udseende ligner en kombination mellem den klassiske startmenu og Windows 8's app-baserede startskærm.

Blandt de mere markante nyheder er også, at Microsoft lancerer en helt ny browser i forbindelse med lanceringen af det nye styresystem. Browseren går foreløbig under navnet ”Project Spartan”, og det er ikke blot en opdatering af Internet Explorer, men en helt ny browser, der ifølge Microsoft er væsentligt hurtigere og med en enklere brugerflade. Dermed bliver det også et farvel til Internet Explorer, der blev lanceret i 1995 og i flere år var verdens mest anvendte browser.

Nyt er det også, at den stemmestyrede søgefunktion med navnet Cortana bliver en fast del af styresystemet på alle platforme.

Windows 10-apps på alle platforme

Derudover kan du nu hente alle apps til alle platforme, og når du køber en app på din tablet, får du den også på din computer, hvis begge vel at mærke kører Windows 10. Samtidig er funktionen Continuum også ny, og den gør det muligt at skifte til og fra tablettilstand, når du kobler et tastatur til og fra din Windows-tablet.

Windows 10 byder også på en ny måde at vise dine åbne vinduer på og skifte hurtigt i mellem dem. Det er ikke længere blot et vindue med ikoner, men nu kan du se programvinduerne i lille format ved siden af hinanden, og det giver et væsentligt bedre overblik.

Meget mere Windows 10

Vi har oprettet en side, som vi løbende opdaterer med nyheder og informationer om Windows 10 på dansk. Stjernemarkér (bookmark) siden herunder, så du altid kan finde den igen:

Læs meget mere om Windows 10

Måske er du interesseret i ...