Windows 10 FAQ

Bliv klogere på Windows 10

Windows 10 er Microsofts kommende styresystem, men hvad kan styresystemet? Hvornår udkommer det? Og til hvilken pris? Vi giver dig svarene løbende.

28. januar 2015

Windows 8 har været langt fra den succes, som Microsoft havde sat næsen op efter. Opgøret med Windows-Skrivebordet har umiddelbart ikke båret frugt, og derfor ser mange frem til, at afløseren, Windows 10, kommer på gaden.

Men hvornår bliver Windows 10 egentligt lanceret? Hvad kommer det til at koste? Og hvordan kommer det nye styresystem til at se ud? Vi forsøger her at holde dig opdateret og give dig svarene på de mest almindelige spørgsmål om Microsofts kommende styresystem. Nogle svar har vi, og andre svar vil vi løbende opdatere, når vi har dem.

Hvornår kommer Windows 10?

Microsoft har endnu til gode at løfte sløret for den endelige lanceringsdato. Eneste offentlige udtalelse er, at styresystemet kommer ”senere på året”, og rygterne går på, at det bliver i løbet af sensommeren eller efteråret.

Hvad koster Windows 10?

Det ligger nu fast, at Windows 10 bliver lanceret som en gratis opgradering til computere og mobile enheder med Windows Phone, Windows 7, 8 og 8.1. Tilbuddet gælder det første år efter lanceringsdatoen, hvorefter Microsoft vil tage penge for opdateringen. Prisen for et løssalg eller opgraderingen efter tilbuddets udløb er endnu ukendt.

Hvor downloader jeg Windows 10?

Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor du kommer til at kunne finde opgraderingen til Windows 10. Fordi opgraderingen bliver gratis til Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1, vil den med stor sandsynlighed ligge tilgængelig forskellige steder. I Windows 8 og Windows 8.1 skal du efter alt at dømme hente det nye styresystem i Microsoft Store, mens brugere med Windows 7 nok skal slå et smut forbi Microsofts hjemmeside, hvis de vil opgradere.

Hvordan ser Windows 10 ud på tablet og pc?

Windows 10 byder først og fremmest på et glædeligt gensyn med startknappen og én startskærm, det traditionelle Skrivebord. På en computer vil startmenuen være næsten, som du kender den.

Den er delt i to dele, hvor venstre del er som i Windows 7 og XP. Højre side er derimod et lille udsnit af startmenuen fra Windows 8, hvor du har overblik over en stribe større og mindre ikoner til eksempelvis Mail, Skype og Microsofts app-butik.

Mens oplevelsen af Windows 8 er identisk på pc og tablet, så byder Windows 10 på enkelte forskelle. Styresystemet tilpasser sig tablet-formatet, hvilket blandt andet betyder større knapper i programvinduerne og flere touch-venlige løsninger. Du får altså nemmere ved at ramme rigtigt med fingrene på touchskærmen.

Få et indblik i den foreløbige udgave af Windows 10 her

Læs meget mere om det kommende styresystem her

Måske er du interesseret i ...