Windows10 baggrund

5 hurtige svar om Windows 10

Har du lige fået Windows 10 eller overvejer du at opgradere? Her får du svar på 5 af de vigtigste spørgsmål om det nyeste styresystem fra Microsoft.

12. maj 2016

1: Kan min pc køre Windows 10? Hvis du vil opgradere til Windows 10, skal din pc som minimum have dette udstyr:

  • Processor på 1 GHz eller hurtigere
  • Mindst 2 GB hukommelse
  • Mindst 20 GB harddiskplads
  • Grafikkort med DirectX 9 eller nyere
  • Pc-skærm med opløsning på mindst 800 x 600 pixels

2: Er Windows 10 helt gratis? Ja. Det er gratis at opgradere til Windows 10 fra Windows 7 eller Windows 8. Microsoft opkræver ikke penge, når du har installeret styresystemet. Tilbuddet om gratis opgradering gælder i 1 år fra udgivelsen. Det vil sige, at den 29. juli 2016 er absolut sidste chance, for at opgradere gratis til Windows 10 Efter denne dato, koster det penge, hvis du vil opgradere.

3: Virker alle mine programmer i Windows 10? Langt de fleste programmer, som du bruger eller har brugt på din pc med Windows 7 eller Windows 8, vil også fungere i Windows 10. Nogle programtyper, fx antivirus, backup og andre systemredskaber, kan give problemer, men det kan ofte løses ved at opgradere programmerne.

4: Skal jeg bruge en produktnøgle til Windows 10? Nej, du skal ikke indtaste en produktnøgle eller licenskode hvis du har en original udgave af Windows 7 eller 8 og bruger Microsofts opgraderingsprogram.

5: Kan jeg fortryde opgradering til Windows 10? Hvis du lige har opgraderet til Windows 10, har du en måned til at fortryde og nedgradere til dit oprindelige styresystem. Det gør du via Indstillinger i startmenuen. Vælg Opdatering og sikkerhed. Vælg punktet Genoprettelse, og tryk på knappen Kom i gang under afsnittet Gå tilbage til Windows 7 – eller Windows 8.1.

> Læs mere om Windows 10 her

Måske er du interesseret i ...