Windowscomputer

Microsoft samler Windows, Windows Phone og Xbox OS til ét styresystem

Antallet af Microsofts styresystemer til tablets, telefoner, Xbox og computere bliver i fremtiden reduceret til ét styresystem, der vil fungere på alle typer enheder og skærmstørrelser.

Tre er to for mange. Det er Microsoft kommet frem til, efter de flere år har haft tre forskellige styresystemer til smartphones, tablets, computere og spilkonsollen Xbox. Operativsystemerne med navnene Windows, Windows Phone og Xbox OS kan altså i fremtiden blive barberet ned til ét enkelt, der virker på samtlige platforme og skærmstørrelser.

Udmeldingen kommer fra Microsofts chefdirektør Satya Nadella, der i forbindelse med en redegørelse af virksomhedens seneste kvartalsregnskab gjorde det klart, at it-giganten i fremtiden vil skabe større sammenhæng mellem de forskellige platforme.

Derudover skal sammensmeltningen af styresystemerne afhjælpe et af Microsofts helt store problemer, nemlig antallet af apps og programmer i deres programbutikker. Med ét samlet styresystem vil det fremover være muligt at køre apps, der tidligere har været forbeholdt computeren, på en tablet og omvendt.

De første skridt mod ét styresystem kan Microsoft tage med det forestående Windows 9, der ifølge flere medier vil blive lanceret inden efteråret 2015. Med skiftet håber Microsoft at skærpe konkurrencen med Apple og Google, der i øjeblikket er de dominerende operativsystemer til tablets og smartphones.

Måske er du interesseret i ...