ios10

Nu kan du hente iOS 10

Den nye store opdatering af iPhone og iPad er klar!

13. september 2016 af Mikkel Jacobsen

Den seneste udgave af styresystemet til iPhone, iPad og iPod er tilgængelig nu, og den byder på en lang række spændende nyheder og optimeringer. Her er nogle af ændringerne:

Beskeder: Apple går efter Facebook Messenger- og Snapchat-fans med opdateringen af besked-appen. Du kan nu sende klistermærker, større humørikoner, tegninger, animerede gifs og mere detaljerede links. Der er også en funktion, der kan kigge på, hvad du har skrevet, og lave ord om til humørikoner, hvor det giver mening.

Fjern indbyggede apps: Du kan nu rydde ud i de indbyggede apps, så de ikke optager plads på skærmen. De bliver ikke slettet helt, men det giver mulighed for at bruge skærmpladsen til noget andet.

Fotos: Apple har her lånt nogle nyttige funktioner fra blandt andre Google Photos, og appen kan nu genkende ansigter og genstande og automatisk sortere billeder i mapper efter begivenheder, personer og steder.

Apple Kort: Apples kortfunktion har længe været håbløst bagefter Google Maps, men det vil Apple gerne have lavet om på. Kortfunktionen er nu hurtigere, har fået et nyt design, giver trafikvarsler og er bedre til at hjælpe dig med at finde offentlig transport.

Siri kan endnu mere: Siri er den venlige robotstemme, du kan tale med, hvis du holder Hjem-knappen inde. Siri har i iOS 10 fået endnu bedre muligheder for at hjælpe dig, for udover at forstå langt flere ord og vendinger vil Siri i fremtiden kunne bruges sammen med alle de apps, der vil understøtte det. Indtil nu har Siri nemlig kun fungeret sammen med Apples egne apps og funktioner.

Du finder opdateringen på din telefon eller iPad i Indstillinger --> Generelt --> Softwareopdatering.

Opdateringen virker til disse modeller:

iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

iPad Pro 12,9", iPad Pro 9,7", iPad Air 2, iPad Air, iPad (4. generation), iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2.

iPod touch (6. generation)

Måske er du interesseret i ...