nemmere_komdk_182011

Gør din pc nem at bruge

Du behøver ikke finde dig i ulæselig skærmskrift, uklar lyd og drilske taster. Det er din personlige computer, og du bestemmer, hvordan den skal opføre sig.

19. november 2012

Pc’en skulle egentlig være en personlig computer. Men det er ikke sikkert, at alle indstillinger fra starten er lige præcis, som det passer dig bedst. Producenten sørger for at installere Windows og en række andre programmer, men det er op til brugeren selv, altså dig, at tilpasse alting efter smag, behag og navnlig behov.

Det kan fx gælde skriften på skærmen. Der behøver ikke være noget galt med dit syn. Men med stadig højere opløsning på stadig mindre skærme bliver skriften på e-mails i praksis reduceret til noget, der minder om fem punkt. Er det virkelig nødvendigt at finde læsebrillerne frem for at tjekke nyhederne på nettet?

Hvis du bruger Windows 7 eller Vista, er en hel del af læseligheden ofret til fordel for smarte transparente effekter på Aero-brugerfladen.

Der er også grund til at kigge på, eller rettere lytte til, lyden. Lyden i de medfølgende pc-højttalere er oftest langtfra forståelig eller klar. Her kan lidt justering udrette mirakler og hjælpe tingene på plads.

Måske er du interesseret i ...