Android-telefon med Chrome-browseren åben.

En EU-dom gør, at Google nu er nødt til at anbefale andre browsere end Chrome. 

© Bloomicon / Shutterstock.com

Nu anbefaler Google andre internetbrowsere end Chrome

Internetgiganten Google begynder at anbefale andre firmaers søgemaskiner og internetbrowsere på lige fod med deres egne.

For fremtiden vil du opleve, at din Android-telefon ikke bare spørger dig, om du vil bruge deres egen Google Chrome-browser til at gå på internettet. Du vil også få anbefalet Firefox, Opera, DuckDuckGo og andre internetbrowsere.

Anbefalingerne sker som reaktion på, at EU-kommissionen sidste år idømte Google en bøde på 32 milliarder kroner for at overtræde EUs monopolregler. 

Siden da har Google taget flere skridt for at opfylde dommens krav.

Udover anbefalinger af andre browsere, er Google også begyndt at lade brugere vælge, hvilken  søgemaskine de ønsker som standard i Chrome-browseren.

> Læs mere om EU-bøden og dens konsekvenser her

Google anker EU-afgørelse

Årsagen til, at EU-kommissionen pålagde Google milliard-bøden sidste år, er, at Google har brugt sit mobile styresystem, Android, til at generere mere trafik til deres andre tjenester og derigennem til deres søgetjeneste. 

Og mere trafik resulterer naturligvis også i flere annoncekroner i Googles kasse.

Desuden har Google betalt telefon-fabrikanter for at installere Googles egne apps som standard, og har på den måde forhindret konkurrenter i at få fodfæste på markedet.

Google har anket afgørelsen om bødens størrelse, men er altså ved at rette ind efter EUs monopolregler på Android-platformen.

Hvilken mobilbrowser skal du vælge?

Hvis du ikke ønsker at bruge Googles Chrome-app på mobilen, er der mange alternativer. 

Firefox, DuckDuckGo, Opera og Safari er nogle af mulighederne. Hos mange af konkurrenterne er dine private oplysninger også bedre sikrede. 

> Læs også: Sådan får du hemmelig søgetjeneste i Chrome

Måske er du interesseret i ...