Samsung-Galaxy-Tab.jpg

Lille tablet-pc

Med Googles Android.

9. november 2010

Med Apples lancering af iPad’en har konkurrenterne igen fået gang i produktionen af de såkaldte tablet-pc’er. Det er smarte håndholdte computere, som i stedet for tastatur rummer en berøringsfølsom skærm med et virtuelt tastatur. Samsung har netop præsenteret en yderst lovende en af slagsen: Samsung Galaxy Tab. Den har en skærm på syv tommer (iPads er på 9,7) og er derfor endnu mere mobil end Apples bud på en tablet. Styresystemet er Googles Android, der også ligger på mange nye mobiltelefoner. Med det har du blandt meget andet adgang til Android Market, der rummer masser af gratis programmer i nærmest enhver kategori. Selve computeren er også ganske veludstyret: Processoren er på 1 GHz, der er 512 MB ram, og den fås med enten 16 eller 32 gigabytes lagerplads. Derudover kan du med et microSD-kort komme yderligere 32 GB i den. Galaxy Tab er 19 gange 12 gange 1,2 centimeter stor og vejer 380 gram.

Den smarte tablet kan afspille film – også DivX – i Full HD (selv om skærmen kun kan vise almindelig HD), og du kan fx streame film via DLNA til din fladskærm i stuen eller blot tilslutte skærmen via HDMI.

Prisen kommer til at afhænge af et eventuelt tilskud fra en mobiloperatør, men skal du købe den uden nogen form for abonnement (og for eksempel bare bruge det trådløse netværk gratis), skal du regne med at slippe i omegnen af 7.000 kroner.

Måske er du interesseret i ...