Nyheder fra Google

Google præsenterer Android Q, nye Pixel-telefoner og meget mere på deres netop afholdte konference. 

© Sundry Photography / Shutterstock.com

Google præsenterer spændende nyheder

Googles årlige begivenhed, Google I/O, bød på både nye telefoner og nye funktioner til dine apps. Vi viser dig højdepunkterne.

Ved begivenheden Google Keynote 2019, der afholdes som en del af Googles store, årlige arrangement, Google I/O 2019, præsenterede firmaet en række nye produkter og opdateringer til eksisterende produkter og services.

Blandt nyhederne var de nye, billigere modeller af Googles Pixel-telefoner, Pixel 3a og 3a XL, nye sikkerhedsforanstaltninger og lanceringen af den nye version af Googles styresystem til telefoner, Android Q.

Google præsenterede flere små og store opdateringer og kommende projekter, men her ser vi nærmere på de tre afsløringer, vi synes er mest interessante.

1. Prøv Android Q allerede i dag

Android-telefonerne Oneplus 6t, Huawei Mate 20P og Sony XZ3 med Android Q Beta 3 intalleret.

Ejere af både Oneplus 6t, Huawei Mate 20P og Sony XZ3 kan allerede nu installere Android Q i prøveversion på deres telefoner.

Android Q byder på flere forbedringer i forhold til den nuværende version af styresystemet. 

Det væsentligste er nok, at der er lagt mere vægt på brugerens privatliv og på at hjælpe med at undgå at bruge for meget tid på din mobiltelefon.

Den nye Android-version vil først blive sendt ud til telefoner verden over i slutningen af året, men allerede nu kan ejere af visse telefoner hente prøveversionen af Android Q.

Vi skal understrege, at dette er en prøveversion, og den virker endnu ikke optimalt, så det er på eget ansvar, hvis du henter og installerer Android Q på din telefon.

Prøveversionen til de ovenstående modeller kan hentes via dette link. 

Udover Googles gene Pixel-telefoner, kan prøveversionen af Android Q nu hentes til:

 • Asus ZenFone 5Z
 • Essential PH-1
 • HMD Global Nokia 8.1
 • Huawei Mate 20 Pro
 • LG G8 ThinQ
 • OnePlus 6T
 • Oppo Reno
 • Realme 3 Pro
 • Sony Xperia XZ3
 • Tecno Spark 3Pro
 • Vivo X27
 • Vivo NEX S
 • Vivo NEX A
 • Xiaomi Mi Mix 3 5G
 • Xiaomi Mi 9

2. To billigere Google Pixel-telefoner

De nye Google Pixel telefoner Pixel 3a og Pixel 3a XL, i de tre forskellige farver: Just Black, Clearly White og Purple-ish

De nye Google Pixel telefoner fås i tre forskellige farver: Just Black, Clearly White og Purple-ish.

Her i Danmark mærker vi ikke meget til, at Google også selv laver mobiltelefoner. 

Firmaets Pixel-telefoner sælges nemlig ikke officielt i Danmark, men høster roser i anmeldelser i de fleste anmeldelser, der findes fra andre lande.

Et af de tilbagevendende klagepunkter over Pixel-telefonerne har dog altid været den høje pris. Derfor var der også jubel blandt telefon-entusiaster, da Google annoncerede to nye, billige versioner af sidste års flagskibe, Pixel 3 og 3 XL.

De to budgetvenlige telefoner, kaldet Pixel 3a og 3a XL, er generelt en lidt nedgraderet udgave af sidste års model, men bevarer blandt andet de tidligere modellers kamera, der regnes for at være det bedste, der findes i en mobiltelefon.

De nye Pixel-modeller kommer til at koste fra 399 dollars, cirka 2660 kroner, i USA og forventes at være lidt dyrere i Europa. 

Vil du have en Pixel-telefon i Danmark, ser det dog stadig ud til, at du må importere den selv.

3. Hurtigere opdateringer til Android

En nyhed, vi til gengæld vil få at mærke i Danmark er den nye service som Google kalder “Project Mainline”. 

Denne service betyder helt enkelt, at du fremover vil kunne hente opdateringer til din Android-telefon direkte på Google Play Butik.

I dag skal opdateringer af enhver art først igennem justeringer hos producenten af din telefon, og nogle gange telefonselskabet, før den kommer frem til dig. Men det er en saga blot, hvis det står til Google.

Project Mainline vil være særligt vigtig for sikkerhedsopdateringer til din telefon, som på den måde kan komme hurtigere frem. Project Mainline bliver muligt senere på året med telefoner som har Android Q installeret.

Måske er du interesseret i ...