Android Oreo Google Sikkerhed

Sikkerheden er i top i Android-udgaven Oreo. Desværre får kun de færreste glæde af den.

Android Oreo er det sikreste styresystem til mobilen

Google har skruet op for sikkerheden med en række spændende tiltag. Nu er Android det sikreste styresystem til mobilen, vurderer Google selv.

20. marts 2018 af Steffen Nielsen

I de seneste år har Google skruet gevaldigt op for sikkerheden i det mobile styresystem Android.

Tiltaget Google Play Protect betyder fx, at apps automatisk sikkerhedstjekkes, før de lander på de virtuelle hylder i Google Play Butik. 

Samtidig har Google indført dusør-programmet Instant Apps, der belønner hackere for at finde fejl i apps i Play-butikken. 

Og Google har taget mange flere skridt i samme retning.

Android Oreo er mest sikker

En ny rapport fra netop Google konkluderer da også, at Android 8, også kendt som Oreo, er førende i branchen på sikkerhedsområdet. 

Google undlader dog elegant at nævne, at det faktisk er forsvindende få Android-brugere, der benytter sig af netop Oreo.

Kun 1% kan bruge Android Oreo

I følge Googles egen oversigt over brug af Android-versioner er det således kun 1,1 procent, der bruger Android Oreo, som undersøgelsen er baseret på. 

Oreo findes nemlig kun på Googles Pixel-telefoner, samt Samsungs Galaxy 9. Og det er ikke muligt at opgradere til det på andre, ældre telefoner.

De mest populære Android-versioner er Marshmellow (version 6) samt Nougat (version 7 samt 7.1), som begge har en tilslutning på cirka 28 procent.

Læs undersøgelsen af mobilsikkerhed her (på engelsk).

>  Læs meget mere om Android her

Måske er du interesseret i ...