nyheder/logo_hp_big.jpg

Nye bærbare med mobilt bredbånd

Computerfirmaet HP har sendt en stribe nye bærbare pc'er på markedet med indbygget mobilt bredbånd baseret på Turbo 3G-teknologi.

15. januar 2008

Med de nye bærbare computermodeller fra HP slipper du for besvær med modem og andet grej, når du er på farten og skal på nettet med den bærbare pc.

HP har bygget den såkaldte HSDPA eller Turbo 3G-teknologi ind i seks af computerproducentens bærbare modeller, og med antenne og radiomodul indbygget i computeren kræver det bare et SIM-kort, før maskinen kan komme på nettet.

”Det er langt lettere at bruge mobilt bredbånd, når det er en integreret del af maskinen, og man bare skal dobbeltklikke på et ikon for at koble op. Når mobilt bredbånd er indbygget i den bærbare, så er det altid klar til brug. Forbindelsen og dermed hastigheden er desuden bedre, da der er mere plads til ordentlige antenner, og samtidig har vi optimeret strømforbruget, så batterilevetiden er længere med et indbygget HSDPA-modem end med et eksternt,” siger Henrik Johansson, der er markedschef hos HP.

Hidtil har man skulle tilslutte et USB-modem eller sætte et PC Card-modemkort i den bærbare for at benytte det mobile bredbånd. Men det behøver man altså ikke længere.

De bærbare modeller med indbygget mobilt bredbånd koster fra 8.300 kr. og kan bruges med abonnementer hos alle mobilselskaber, der udbyder dataoverførsel med 3G eller HSDPA.

Måske er du interesseret i ...