Microsoft Kinect

Microsoft frigiver Kinect

Microsofts Kinect lader dig styre ting foran skærmen med arme og hænder, men hidtil har systemet været låst. Nu har Microsoft dog frigivet en programpakke, der lader programmører udnytte den spændende hardware.

15. april 2011

Siden Microsofts smarte Kinect udkom til Xbox 360 har dygtige programmører forsøgt at aflure dens tricks og lavet interessante eksperimenter og programmer til Kinect på pc. Kinect er et særligt dobbeltkamera med indbyggede mikrofoner, der bl.a. kan følge to spilleres bevægelser (og stemmer) i et rum og på den måde lade dem styre et spil med krop og stemme – en teknologi, der selvfølgelig også kan bruges til andet end spil.

Kinect koster lige over 1.000 kroner og tilsluttes Xbox 360 med et USB-stik. Nu har Microsoft frigivet en såkaldt SDK gratis. Kinect SDK er en programpakke, der giver programmører adgang til alle Kinects avancerede funktioner og er gratis at bruge til ikke kommercielle produkter. Vi har allerede set folk styre robotter og andet med hjemmelavede Kinect-software, men nu bliver mulighederne meget større.

Måske er du interesseret i ...