Surface-tavle

Microsoft æder din hukommelse

Køber du Microsofts nye tablet Surface Pro, så kan du faktisk kun bruge cirka en tredjedel af hukommelsen.

Der er ikke uanet plads til feriebilleder og musik på den nye tavle-pc fra Microsoft, Surface Pro. Styresystemet, Windows 8, og en backup-partition fylder over 40 GB på harddisken.

Modellen på 64GB har derfor kun knap 23 GB til rådighed, mens modellen på 128 GB har 83 GB ledig hukommelse. Brugerne får altså en del mindre plads, end Microsoft reklamerer med. I modsætning til Microsoft fylder Apples styresystem, iOS, kun én GB af pladsen på deres iPad tavle-pc. Det skyldes at iOS er et styresystem lavet specielt til smartphones og tavle-pc’er, hvor Windows 8 på Surface Pro er samme styresystem som på enhver anden pc.

Den 14. februar begynder salget af Microsofts mindre model, Surface RT, der koster cirka 4000 kroner. Her reklamerer virksomheden med, at tavle-pc’en har 32 GB lagerplads, men når den pakkes ud af æsken, har brugeren kun 16 GB hukommelse til rådighed. RT-udgaven af Windows 8 er lavet specielt til Tavle-pc’er, men fylder altså stadig en del mere en både Googles Android og Apples iOS.

Måske er du interesseret i ...