styr din pc

Kinect kommer til pc i februar

Styr din pc med stemme og fagter fra februar, hvor Microsoft Kinect kendt fra Xbox 360 kommer til pc. Og det bliver langt fra bare til spil.

10. januar 2012

Lige siden elektronikmessen CES startede har der været tradition for, at Microsofts chef åbnede ballet. I mere end ti år var det Bill Gates - ofte i selskab mned superstjerner - og de sidste år efter Gates trak sig fra topposten, har det været Steve Ballmer. Men fra næste år holder Microsoft pause med CES, så derfor forventede mange et brag af en farveltale fra Ballmer. Men det skortede på de kæmpe nyheder. 

Stjernedelen var dækket med Ryan Seacrest, som er vært på American Idol, men nyhederne var få. Ballmer viste en mængde nye Ultrabooks, snakkede en del om Windows 8 og viste den nyeste Windows Phone fra Nokia, en nydelig, stor og hurtig 4G-telefon med navnet Lumia 900.

Den største nyhed på programfronten er at der er en prøveversion af Windows 8 klar i februar. I februar kommer Kinect, som er kendt fra Xbox 360, også til Windows og der er allerede mere end 100 firmaer klar med programmer, der udnytter den unikke sensor. Kinect har tre kameraer, fire mikrofoner og et accelerometer og med den tilsluttet kan man styre sin pc med stemmen eller med bevægelse. Pc-udgaven af Kinect er forbedret, så den kan se ting tættere på, hvilket gør den lettere at bruge uden at skulle rydde stuen.

De næste dage på CES skal vi ud og røre ved ultrabooks, blandt andet HP's imponerende 14 tommer Spectre, der er udstyret med en overside i rent brudsikkert glas.

Måske er du interesseret i ...