Glaskabler

Kabler af glas

CES, Las Vegas: Corning, der er mest kendte for deres superrobuste glas, som bruges i smartphones, tavle-pc'er og flere og flere bærbare pc'er, kaster sig nu ud i produktionen af kabler.

10. januar 2013

Lyslederkabler er ikke nye og bruges fx til at overføre digital lyd til forstærkere, men Corning går efter pc-markedet med deres USB 3.0 og Thunderbolt-kabler. I stedet for at vente på at producenter putter lyslederteknologi i bærbare har Corning produceret de to typer, så der i hver ende af kablet sider en konverter og en laser i selve stikket. Det digitale signal bliver så omdannet til lys og sendt med kablet, der under plastikken består af ultratyndt glas. Fordelen er kabler, der kan blive meget længere og samtidig forblive tynde og lette.

Vi fik fingrene i et USB-kabel på 15 meter, der rullet op fyldte halvdelen af et tilsvarende standard USB-kabel på kun fem meter og måske vejede en tredjedel. Kun stikkene i de nye kabler er lidt større, da de rummer mere elektronik. Skal et standard USB-kabel være længere, skal signalet boostes undervejs, hvilket gør dem både dyrere og endnu mere klodsede. Selv om det består af en kerne af glas kan Cornings kabler tåle en del, fx kan man slå knude på det, uden at der sker noget. Kablerne skulle komme på markedet i starten af 2013, men prisen er stadig ukendt.

Læs alle vores nyheder fra CES 

Måske er du interesseret i ...